Lucht/lucht warmtepomp (airco)

Principe
Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de kamer en geeft deze af aan de buitenlucht. Zo wordt een ruimte gekoeld. Omgekeerd kan ze ook de warmte aan de buitenlucht onttrekken en ze afgeven aan de kamers. Voor meer details over de werking van een warmtepomp “klik hier”. Deze warmtepompen worden toegepast bij renovaties maar ook bij nieuwbouw om een perfect binnenklimaat te creëren in iedere ruimte naar ieders wens.
SetWidth400-lucht-lucht-warmtepomp
Eigenschappen
Eenvoudige installatie :
De warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit die elektrisch met elkaar verbonden zijn. Beide units zijn ook verbonden door een gesloten circuit van koperen leidingen waarin het koelmiddel circuleert. Er komen geen graafwerken of grondboringen aan te pas.
Milieuvriendelijk :
De lucht-lucht warmtepomp maakt gebruik van de warmte die in de buitenlucht aanwezig is. Deze is afkomstig van de zon, een onuitputtelijke bron van energie. Wat zorgt voor een zeer energiezuinige oplossing voor de verwarming van uw ruimte. Naast deze energiebesparing stoot een warmtepomp veel minder CO2 uit dan traditionele verwarmingssystemen. CO2 die als belangrijkste broeikasgas mee verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Bijkomend werken warmtepompen op HFK-koelgassen die de ozonlaag niet aantasten.
Regelen luchtvochtigheid / comfortabel gevoel :
Door het afkoelen van de lucht zal de in de lucht aanwezige waterdamp condenseren. Daardoor treedt een ander voordeel van airconditioning op namelijk de luchtvochtigheid neemt af. Het condenswater wordt opgevangen in een speciaal reservoir of afgeleid via een leiding. Dit alles zorgt voor een perfect binnenklimaat.
Esthetisch & stil :
Het productgamma heeft een uitgebreide keuze gaande van vloer, wand en plafondmodellen die mogen gezien worden en passen in elk interieur. Indien ze toch niet zichtbaar mogen zijn, bestaan er eveneens types die kunnen ingewerkt worden in plafonds en kasten waarbij er gewerkt worden met aanzuig- en uitblaasroosters. De units werken allemaal fluiterstil tot amper 19 dB (= geluid van ritselende bladeren in het bos)