Lucht/water warmtepomp

Principe
Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan het water in een gesloten watersysteem. Voor meer details over de werking van een warmtepomp “klik hier”. Het watersysteem kan worden aangesloten op alle soorten lage temperatuur verwarmingssystemen en is inzetbaar in zowel nieuwbouw als renovatie.
lwgr5
De verwarmingssystemen zijn
Vloerverwarming :
De meest gekende vorm van lage temperatuurverwarming. Via buisjes die in de vloer door de te verwarmen ruimten lopen wordt de warmte aan deze ruimten afgegeven.
Lage temperatuur radiatoren :
Het verwarmde water loopt in de radiatoren en geeft zo zijn warmte af aan de ruimten.
Ventilo-convectoren :
Het verwarmde water loopt in de convectoren en geeft zo zijn warmte af aan de ruimten. Deze zijn qua afmeting kleiner dan lage temperatuur radiatoren, omdat ze voorzien zijn van een ventilator die de lucht over de convector in de ruimte blaast.
Sanitaire warmwatertank :
Het water van een boiler kan natuurlijk ook verwarmd worden.
Eigenschappen
Eenvoudige installatie :
De warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit die elektrisch met elkaar verbonden zijn. Beide units zijn ook verbonden door een gesloten circuit waar het koelmiddel in circuleert. Er komen geen graafwerken of grondboringen aan te pas.
Milieuvriendelijk :
De lucht-water warmtepomp maakt gebruik van de warmte die in de buitenlucht aanwezig is. Deze is afkomstig van de zon, een onuitputtelijke bron van energie. Wat zorgt voor een zeer energiezuinige oplossing voor de verwarming van uw ruimte. Naast deze energiebesparing stoot een warmtepomp veel minder CO2 uit dan traditionele verwarmingssystemen. CO2 die als belangrijkste broeikasgas mee verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Bijkomend werken warmtepompen op HFK-koelgassen die de ozonlaag niet aantasten.
Rendement :
Een lucht/water warmtepomp werkt optimaal met lage temperatuurverwarming. De rendementen kunnen oplopen tot 400% en meer (COP > 4) wat kan leiden tot een besparing tot 40% op uw energiefactuur.